Sunday, June 8, 2014

Ciri-Ciri Vitamin E Yang Selamat

Assalamualaikum semua. Uols semua makan tak supplement Vitamin E? Pernah tak kaji serba sedikit tentang Vitamin E yang uols semua makan tu sama ada selamat atau tak.

Sebelum tu, kita tengok dulu KENAPA VITAMIN E PENTING:
  • mempertahankan fungsi saraf dan otot
  • melindungi struktur membran daripada rosak
  • mengekalkan pertumbuhan normal
  • mengekalkan struktur paru-paru, hati, dan membran sel darah merah
  • Sebagai antioksida, vitamin ini bermanfaat sebagai mencegah penyakit jantung dan melambatkan penuaan.
Tapi, dalam nak pilih Vitamin E ni, kita kenalah pilih yang selamat. Meh tengok cara pilih Vitamin E yang selamat. Kita tengok apa yang Jutawan Shaklee Mama Faiz tulis sebagai panduan memilih Vitamin E.
Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:
1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan

Kenapa perlu pilih Vitamin E yang ada Selenium?
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan Vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. 

haa..sempena promosi Beli 6 percuma 1 ni, mailah order. Satu botol ada 120 biji. Tahan 4 bulan. Pakat kumpul order adik beradik, kaum kerabat, sahabat handai. Boleh dapat Free Membersip. Dapat pulak bonus. 

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 
*This statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan utk merawat,mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan


Siti Hajjar Hassan
Shaklee Independent Distributor
1090868
+60182349882
hajjar07@gmail.com
https://www.facebook.com/HajjarHassan

No comments:

Post a Comment

Disqus for Love Insyirah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...