Sunday, May 26, 2013

Transplan

Hari ini jiwa benar benar sayu. Sesungguhnya apa yang berlaku pada saya ini satu ujian yang berat untuk saya dan keluarga. Hanya doa semoga Allah mudahkan urusan kami, ringankan beban kami dan semoga sembuhlah saya dari sakit ini.

Melihatkan risalah tentang transplan buatkan hati saya sangat sayu. Sukarnya untuk buat pilihan ini. Perubahan besar untuk saya. Ianya harapan besar buat saya dan keluarga. Saya mohon supaya ini yang terbaik untuk saya.  Saya cuba menahan sedu semasa mengaji. Saya mohon kekuatan dari Allah untuk tempuhi ini. Saya katakanpada diri. Ramai yang mendoakan. Ramai yang menanti saya. Insyirah dan suami sumber kekuatan saya.

Semoga Insyirah tidak merasa kurangnya kasih saya padanya. Biarpun masa saya dengannya sangat terbatas. Saya harap dia rasa kasih tulus itu. Kalau dapat ingin saya dakap dia selalu.

Untuk transplan ini saya akan tinggalkan dia dalam seminggu hingga dua minggu untuk pengambilan air sum sum tulang di Hospital Ampang. Selepas itu duduk di wad selama sebulan untuk proses pemindahan di Hospital Pulau Pinang. Biarpun banyak desas desus. Tidak kurang yang menghalang namun, ini pilihan. Dan saya pilih untuk ini. Saya mohon pada Allah agar dia memelihara saya. Agar perjalanan ini berjalan dengan baik dan jaya. Agar dia berkati hidup kami sekeluarga. Sungguh hati sayu, sedih dan gementar saat ini.


Ya Allah, hamba sering lalai dan leka. Dakaplah hamba dengan rahmat kasih sayangMu. Kurniakanlah kesembuhan pada sakitku. Ringankan beban hambaMu

No comments:

Post a Comment

Disqus for Love Insyirah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...